Ο ανανάς είναι ένα εξωτικό φρούτο με απίστευτα νόστιμη γεύση αλλά πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, πλήθος αντιοξειδωτικών, αλλά και ένζυμα που καταπολεμούν τις φλεγμονές που προκύπτουν στον οργανισμό μας. Πιο κάτω σας παραθέτουμε πιο αναλυτικά τα οφέλη του για τον οργανισμό μας, αλλά και λόγους να τα εντάξετε στη διατροφή σας άμεσα!

ta ofeli tou anana sti diatrofi mas 300x200 Τα οφέλη του ανανά στη διατροφή μας

  1. Διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την πέψη. Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο, το οποίο συμβάλλει  στην καλύτερη διάσπαση των πρωτεϊνούχων τροφών και  ονομάζεται βρωμελίνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να βοηθά στη μείωση του φουσκώματος ή της πιθανής δυσπεψίας που προκύπτει έπειτα από ένα γεύμα.
  2. Επιταχύνει την ανάρρωση έπειτα από έντονη σωματική δραστηριότητα ή έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση. Η βρωμελίνη που περιέχει, όπως προαναφέραμε, ελαττώνει το οίδημα ή τους μώλωπες ή τον πόνο ή τη φλεγμονή μετά από το χειρουργείο. Επιπρόσθετα, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βρωμελίνης είναι ικανές να βελτιώσουν την αποκατάσταση την αποκατάσταση του οργανισμού μας μετά από έντονη άσκηση, περιορίζοντας τη φλεγμονή που έχει προκληθεί στους ιστούς μας.
  3. Έχει απίστευτη γεύση και μπορεί εύκολα να συμπεριληφθεί εύκολα στη διατροφή μας. Ο ανανάς έχει υπέροχη γεύση, είναι ζουμερό και γλυκό φρούτο. Μπορείτε να τον απολαύσετε σκέτο ή προσθέτοντάς τον στη σαλάτα ή το γιαούρτι σας, δίνοντας μια έξτρα τροπική γλυκύτητα!
  4. Είναι γεμάτος από θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, με κατανάλωση 100 γραμμαρίων ανανά, προσλαμβάνετε 13 mg ασβεστίου, 12 mg μαγνησίου, 0,9 mg μαγγανίου, 109 mg καλίου, 0,5 γραμμάρια πρωτεϊνών, 48 mg βιταμίνης C, 13 γραμμάρια υδατανθράκων, 18 mg φυλλικού οξέος. Και το καλύτερο; Όλα αυτά μόνο με 50 θερμίδες!  Μπορεί το πορτοκάλι να είναι η πιο γνωστή  πηγή βιταμίνης C, όμως ένα φλιτζάνι από φρέσκο ανανά, μας προσδίδει πάνω από το 100% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Η βιταμίνη C παίζει πολύ βασικό  ρόλο στην υγεία μας γενικότερα, αλλά και τη δημιουργία κολλαγόνου ειδικότερα. Σε τι μα χρησιμεύει το κολλαγόνο; Καταρχάς, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και επίσης, διατηρεί τη νεότητα αλλά και την ελαστικότητα του δέρματός μας.
  5. Τέλος, είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Ο ανανάς είναι γεμάτος από τα αντιοξειδωτικά που μας είναι γνωστά ως φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού μας από τη φθορά του χρόνου και τη γήρανση.



Show Buttons
Hide Buttons