Πήρες μερικά κιλά παραπάνω. Έχεις αναρωτηθεί αν αισθάνεσαι άσχημα επειδή  πήρες κιλά ή αν πήρες κιλά επειδή αισθάνεσαι άσχημα; Σε μπέρδεψα; Να εξηγηθώ λοιπόν. Παίρνεις κάποια κιλά, αισθάνεσαι άσχημα που τα πήρες, συνεχίζεις όμως να τρως και αισθάνεσαι ακόμη πιο άσχημα. Φαύλος κύκλος λέγεται και πίστεψέ με, δεν οδηγεί πουθενά! Ποιανού τη βοήθεια θα χρειαστείς άραγε, του διαιτολόγου ή του ψυχολόγου για να βάλεις ένα τέλος σε όλο αυτό;

Μπερδεμένη η σχέση μας με το σώμα μας, μπερδεμένη επίσης και η σχέση μας με το φαγητό. Τρώμε, επειδή πεινάμε ή τρώμε «συναισθηματικά»; Στο σώμα μας και στο φαγητό μας, φαίνονται καθαρά τα θέματά  μας, εκεί αντικατοπτρίζονται όλα! Συνηθισμένη η ερώτηση λοιπόν είτε σε διαιτολόγους είτε σε ψυχολόγους, είναι τελικά σε ποιον επιστήμονα πρέπει να απευθυνθώ; Θα πω και στους δυο για να προχωρήσεις στην επίλυση όλων των θεμάτων που έχεις.

Τα πάντα ξεκινάνε από την αυτογνωσία μας και βάλε το καλά στο μυαλό σου παρακαλώ! Μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις διάφορες λύσεις στα ζητήματα που σε απασχολούν, όπως και στο βάρος σου. Ποιο είναι το πρόβλημα λοιπόν που έχω; Το βάρος; Τι φταίει κι έφτασα ως εδώ; Έκανα λάθος επιλογές; Ποιες είναι οι καλύτερες δίαιτες; Θα αλλάξει κάτι αν αδυνατίσω; Θα επιλυθούν τα ζητήματά μου; Υπάρχει κάποιο βαθύτερο ζήτημα; Ορίστε μερικές ερωτήσεις που πρέπει εσύ ο ίδιος να απαντήσεις! Αν ένα από τα προβλήματα σου, είναι το βάρος, σίγουρα με την απώλεια κιλών θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σου και θα αποφορτιστείς  από το ψυχολογικό βάρος!

Βασικό είναι επίσης να είμαστε ειλικρινείς με το εαυτό μας. Γιατί παχύναμε; Κάναμε λανθασμένες επιλογές; Γιατί τρώμε; Πεινάμε πραγματικά; Έχουμε σταθερό βάρος; Είμαστε σε διαρκή δίαιτα; Τι φταίει; Να πούμε κλείνοντας, ότι με το να τρώμε δεν ξεπερνάμε τα προβλήματά μας απλά τα βάζουμε κάτω από το χαλί, κι εκεί παραμένουν κάνοντας τις αποτυχημένες δίαιτες.  Ότι αφήνεις κάτω από το χαλί, μένει εκεί, λύσε τα προβλήματα σου, μην τους δίνεις τη δύναμη να σε εξουσιάζουν. Εσύ έχεις τη δύναμη και ο διαιτολόγος ή ο ψυχολόγος θα σε κατευθύνουν κατάλληλα! Ξεκίνα σήμερα κιόλας! Τώρα!
Show Buttons
Hide Buttons