Αποτελούν εξαιρετική πηγή  μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και συντελούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και αύξηση της καλής (HDL). Περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργεί του γαστρεντερικού συστήματος. Η αυξημένη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, έχει προστατευτική δράση ενάντια σε καρδιαγγειακές παθήσεις βελτιώνοντας γενικότερα το λιπιδαιμικό προφίλ.

oi idiothtes tou kastanoy 1 300x199 Οι ιδιότητες του κάστανου

Περισσότερα οφέλη για την υγεία και περιεκτικότητα σε βιταμίνες:

  • Περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη.

 

  • Είναι καλή πηγή διαιτητικών φυτικών ινών.

 

 

 

 

  • Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ.

 

  • Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής (HDL).

 

 

  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

 

Διατροφική ανάλυση ανά 100 γραμμάρια:

Ολικές θερμίδες: 170 kcals

  • Πρωτεΐνες: 2 γρ.
  • Ολικά λιπίδια: 2.7 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 36.6 γρ
  • Φυτικές ίνες:  1 γρ
  • Νερό:51.7 γρ
  • Κάλιο: 500 mg
  • Ασβέστιο: 46 mg
  • Μαγνήσιo :33 mg
  • Φώσφορος: 74 mg
  • Σίδηρος: 0.9 mg
  • Ψευδάργυρος: 0.5 mg
  • Χαλκός: 0.5 mg
  • Θειαμίνη: 0.14 mg
  • Πυριδοξίνη: 0.34mg
  • Nιασίνη: 1.2 mg
  • Βιταμίνη Ε: 1.20 mg
  • Φυλλικό οξύ: 70 mg
  • Βιταμίνη C: 43 mg
  • Βιταμίνη Α: 0 IU
  • Φυτοστερόλες: 22μg

Τέλος το κάστανο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο θρεπτικούς καρπούς και θα ήταν ωφέλιμο να ενταχθεί στο διατροφικό σας πρόγραμμα.




Show Buttons
Hide Buttons