Site Overlay

Χάνονται τελικά εύκολα τα κιλά του καλοκαιριού;

Το καλοκαίρι σιγά σιγά οδεύει στο τέλος του και οι στιγμές ανεμελιάς, ξεγνοιασιάς και διακοπών τελειώνουν. Η χαλαρότητα των στιγμών μας,  επηρέασε και τις διατροφικές μας συνήθειες, καθώς δοκιμάσαμε νέες γεύσεις είτε παγωτά, είτε φαγητά, είτε ποτά, είτε γλυκά. Σιγά σιγά έρχεται η ώρα του απολογισμού, κοινώς η ώρα της ζυγαριάς, όπου θα μας μαρτυρήσει πόσα κιλά πήραμε. Είτε πολλά είτε λίγα, τελικά χάνονται εύκολα τα κιλά του καλοκαιριού;

Χάνονται τελικά εύκολα τα κιλά του καλοκαιριού;

Οι τρόποι για να χαθούν τα κιλά είναι ουσιαστικά δυο, λαμβάνοντας υπόψιν πάντα την προσωπικότητα του κάθε ατόμου ξεχωριστά αλλά και τα κιλά που πήρε. Από τη μια λοιπόν υπάρχουν οι υποστηρικτές της σταδιακής απώλειας των κιλών για να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας στις παλιές μας συνήθειες και όχι οι ακραίες και πολύ γρήγορες αλλαγές.  Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει σιγά σιγά να εντάξετε πάλι τα λαχανικά, τα φρούτα και τις σαλάτες στη διατροφή σας, να μειώσετε τις μερίδες και φυσικά το πρόχειρο φαγητό και τα τηγανητά. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να ξαναβάλετε στη ζωή σας την τακτική άσκηση αλλά και την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού σας. Αυτή η πρακτική συνήθως αφορά άτομα που έχουν πάρει λίγα κιλά και δεν έχουν τόσο έντονη την επιθυμία να τα χάσουν γρήγορα αλλά προτιμούν  να τα χάσουν αργά και υγιεινά.

Στον αντίποδα όμως, υπάρχουν κι αυτοί που η υγιεινή απώλεια μισού έως ένα κιλό ανά εβδομάδα δεν τους καλύπτει, καθώς πολύ συχνά έχουν πάρει σε δυο εβδομάδες τα κιλά που έχασαν σε διάστημα 2-3 μήνες και αυτό τους απογοητεύει και δεν θέλουν να ξαναμπούν πάλι στην ίδια διαδικασία. Η στάση όμως αυτή της απογοήτευσης είναι κι αυτή που οδηγεί σε επαναπρόσληψη βάρους. Άρα είναι πολύ κακό να χαθούν ατ κιλά με γρήγορο τρόπο είναι το επόμενο ερώτημα; Η απάντηση είναι όχι, δεδομένου όμως ότι θα τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Ο πρώτος αφορά το διάστημα που θα κάνετε τη δίαιτα  και το βαθμό που είστε κινητοποιημένοι. Αν δηλαδή είστε τόσο προσηλωμένοι στο στόχο μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε. Ο δεύτερος αφορά τη δίαιτα, η οποία για να είναι επιτυχημένη, καλό θα είναι να πείθει τον άνθρωπο που την ακολουθεί, συγκεντρώνοντας υψηλό ποσοστό  συμμόρφωσης. Έχοντας αυτά κατά νου αλλά και το γεγονός ότι φτάσατε σε υπερβολές καταναλώνοντας τους πειρασμούς, τώρα θα περάσετε στο αντίθετο στάδιο της μείωσης. Βασική προϋπόθεση φυσικά θα πρέπει να αποτελεί το γεγονός ότι το διαιτολόγιο θα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σας σε πρωτεϊνη. Σε γενικές γραμμές χρειαζόμαστε 0.8-1.0 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους και καλό θα ήταν να μην καταναλώνουμε λιγότερο από αυτό. Ταυτόχρονα το διαιτολόγιο που θα ακολουθήσουμε θα πρέπει να καλύπτει και τις ημερήσιες ανάγκες μας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι πολύ βασικό να θυμάστε ότι όλα τα θρεπτικά συστατικά, καλό είναι να λαμβάνονται περισσότερο μέσω των τροφών, παρά μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Κλείνοντας το σύστημα της γρηγορότερης απώλειας και πολύ βασικό, είναι να μην ξεχνάτε ότι αυτό το πρόγραμμα θα διαρκέσει μικρό χρονικό διάστημα, έως ότου χαθούν τα κιλά. Υπομονή και αυστηρή στοχοπροσήλωση επομένως και θα δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε πολύ γρήγορα, απλά έπειτα ακολουθήστε ένα πιο ήπιο πρόγραμμα για να μην πάρετε πίσω κανένα κιλό!

Από εμάς καλή δύναμη όποιο στρατόπεδο κι αν επιλέξετε!